Gambia, officieel de Republiek Gambia, is een land in Afrika dat grenst aan Senegal en de Atlantische Oceaan. Het land bestaat uit een tamelijk smalle strook langs de Gambia-rivier. Gambia is zo’n 250 kilometer lang en slechts enige tientallen kilometers breed.

Het land heeft een lange historie ten aanzien van slavenhandel. Van 1500 tot 1856 zijn en vele miljoenen slaven via Gambia verhandeld aan Amerika en Europa. Een periode waar we met weinig trots op terug kunnen kijken. Mensonterende taferelen hebben zich vele malen afgespeeld op st. James Island en op de boten waarmee de slaven vervoerd werden. Op wikipedia is daar wel het een en ander over te lezen.

Nu is Gambia nog steeds een van de zwakste economieën van de wereld en is het bestaan voor de lokale bevolking niet gemakkelijk. Wat een positieve ontwikkeling lijkt is het groeiende toerisme naar het land. Het klimaat leent zich uitstekend voor een winterzon bestemming en de vriendelijke bevolking draagt bij aan een prettig verblijf in het land.

Met deze website en de door ons beoogde ontwikkeling hopen wij ook een steentje bij te kunnen dragen aan een betere toekomst voor velen in Gambia.